Gebruikers en eigenaarsgegevens (CRM)

Uit gisbedrijventerreinen
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

uit verslag, te verwerken

Gebruikers: tweede waarheid gebaseerd op VKBO gegevens. Eigenaarsgegevens: via Activeringsteams maar geen toegang tot kadastrale legger wat VLAIO wel graag zou willen. Knelpunt voor alle partijen is het eenvoudig bekomen van eigenaarsgegevens zelfs als het gaat om de eigen eigendommen. POM’s kunnen via provincie gegevens bekomen.


Ambtshalve inschrijving en wijziging

Creatie van de mogelijkheid tot ambtshalve inschrijvingen in KBO op basis van bewijsstuk. = inschrijving los van de ondernemer. Indien de gegevens van de ondernemer foutief zijn, kan op basis van een bewijsstuk een wijziging geregistreerd worden. Wat is zo een bewijsstuk? Vonnis of arrest, verslag deurwaarder, PV van de politie, onderzoeksverslag van een ambtenaar gemandateerd door een dienst, overheid of bestuur.

KBO+

Extra verzamelde gegevens die niet “thuishoren” in KBO, indien hiervoor voldoende draagvlak is, kunnen ontsloten worden door AIV. Initiatief moet komen van VLAIO of intercommunale voor de creatie van een KBO +. Deze zal decentraal gevoed worden. Belangrijk voor zulk een product is dat er een business case voor is. Modelering kan overgenomen worden uit OSLO – organisatie. (OSLO=Open Standaarden voor Linkende Organisaties)